Mindful Zwanger

In de Mindful Zwanger-lessen wordt mindfulness samen met yoga gecombineerd.

De lessen zullen op een nuchtere manier worden gegeven waarbij je leert focussen op je lijf en je ademhaling. De yoga poses helpen je o.a. beter te leren omgaan met pijn en/of ongemak. Hierdoor leer je ook beter je grenzen kennen van wat je wel of juist niet kan.  Dit kan behulpzaam zijn als je klachten ervaart tijdens je zwangerschap zoals rugklachten of bekkenpijn.

Tijdens de les wordt je bewust gemaakt van je lichaam, de veranderingen van je lichaam tijdens de zwangerschap en maak je contact met jouw ongeboren kindje(s). Door middel van de ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen leer je jezelf ontspannen dat je ten alle tijden kunt inzetten. Zowel tijdens je zwangerschap, als tijdens je bevalling maar ook na de zwangerschap!

 

De lessen zijn niet prestatie gericht en je hoeft er niet lenig voor te zijn. Uiteraard is er tijdens de Mindful Zwanger-les ook de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en opdoen van sociale contacten.

Er wordt een partneravond georganiseerd in overleg met de cursisten die helemaal gericht is op de bevalling waarbij de partner uitleg krijgt over zijn rol bij de bevalling. De les bestaat uit ademhalingsoefeningen en massagetechnieken.

Je kunt starten met de Mindful Zwangercursus vanaf het moment dat je zwanger bent. Om aan voldoende lessen mee te kunnen doen is het raadzaam om uiterlijk voor de 27e week zwangerschapsduur te starten. Je kunt in principe altijd instromen en tot het eind van de zwangerschap blijven. Een cursusduur loopt ten minste 10 weken.

Voor het aanmelden kan je telefonisch contact opnemen of via jidske@fysiosens.nl.

 

Locatie en tijd

De zwangerschapsyoga wordt gegeven op dinsdagavond aan de Mensinkweg 41a te Nijverdal van 19.00 tot 20.00 uur. Als de les van 19.00 uur vol is zal er een extra groep worden gevormd van 20.15 tot 21.15 uur.

 

Kosten

De kosten voor 10 lessen zwangerschapsyoga zijn €110,-

De partneravond zal apart worden verrekend en bedraagt €15,-

adminMindful Zwanger